• 2022. Szeptember 18.

  EMF EURO CUP

  EMF EURO CUP
  Negyeddöntő, végállomás

  Szombaton a nyolcaddöntőkkel és a negyeddöntőkkel folytatódtak a csoportküzdelmek az EMF (Europen Minifootball Federetion) második számú klubversenyén, az Euro Cup-on Hajdúszoboszlón. A legjobb nyolc közé jutásért elsőként a három magyar csapat közül a Fáraó Bútor lépett pályára, és nagy csatában kapott ki a csoportelsőként továbbjutó román Energy Friends együttesétől. A Szilasi és Barátai KS Browarek ellen hátrányból fordítva nyert 4-1-re, míg a Fékcentrum 3-0-ra kapott ki a román FC Boromirtól. A negyeddöntőben a Szilasi és Barátai drámai büntetőpárbaj után esett ki a román Energy Friendstől. 

  A Fáraó Bútor a csoportkörből egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereséggel jutott tovább negyedikként a B csoportból, így az A jelű ötös elsője, a román Energy Friends várt rá a nyolcaddöntőben. A magyar csapat kiválóan játszott a mérkőzésen, amely talán a románokat is meglepte. A Fáraó védekezése kiválóan működött, így az Energy ritkán jutott lehetőséghez. Közben a nyíregyházi együttes előtt is adódtak lehetőségek, de egy kihagyás hátul elég volt a románoknak: a 34. percben Besea Catalin-Vlad döntötte el a továbbjutást, így a Fáraó számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

  "Egy kis szerencse hiányzott ahhoz, hogy ott legyünk a következő körben. Mindkét csapatnak körülbelül ugyanannyi helyzete volt, a románok sajnos találtak egy gólt. Nagy küzdelem volt a pályán. Jó csapattal játszottunk, de abszolút felnőttünk hozzájuk."
  - mondta a mérkőzés után Tóth Krisztiánt, a Fáraó Bútor kapusa.

  A következő magyar csapat a Szilasi és Barátai volt, amely pályára lépett a nyolcaddöntőben, méghozzá a lengyel KS Browarek ellen. Szilasiék a harmadik helyen jutottak tovább a D csoportból, így papíron nem számíthattak könnyű meccsre. A varsói együttes kezdte jobban a meccset, már a harmadik percben előnybe került. A magyar csapat azonban gyorsan átvette a kezdeményezést, és a 7. percben Kozó Viktor révén egyenlíteni tudott. A második játékrész a Szilasiról szólt, Lovász Bence, Nádasi Kornél és Szilasi Milán is betalált. Az utolsó percekben hat az ötöző lengyelek még szépíteni tudtak Jakub Staros révén, de a magyar együttes magabiztosan, 4-2-es sikerrel jutott a negyeddöntőbe.

  "Nagyon jó érzés győztes csapat tagjának lenni. Az elején egy kapushibából kaptunk egy gólt, de szerencsére ez nem fogott meg minket és sikerült fordítanunk. Megyünk tovább, reméljük a következő meccsen is sikerül nyernünk."
  - mondta a születésnapos Csernyiczki Zoltán.

  Harmadik magyar csapatként a csoportjából negyedik helyen továbbjutó Fékcentrum játszott a csoportelsőként végző román FC Boromir ellen a legjobb 16 között. Trencsényi Jánosék a meccs elején kiválóan védekeztek, és tartották a gólnélküli döntetlent. A valceai klub viszont az első félidő végén kétszer is betalált Constantin Marian és Fistogeanu Marin révén, így nehéz helyzetbe került a magyar csapat a második 20 percre. A folytatásban mindent megtett a Fékcentrum, de nem sikerült szépítenie, a Boromir viszont lezárta a meccset egy újabb góllal.

  "Sajnos jobb volt az ellenfél. Tudtuk, hogy nagyon jól hat az ötöznek. így arra is számítottunk, hogy alárendelt szerepet fogunk játszani. Nem az eredménnyel vagyok elégedetlen így a meccs után, inkább a mutatott játékkal. Nem vállaltuk fel annyira a játékot, mint amennyire lehetett volna. Sokszor próbáltunk szabadulni a labdától akkor is, amikor nem is voltunk nyomás alatt. Kétgólos hátrányban próbáltunk szépíteni az eredményen, de sajnos nem sikerült."
  - mondta Trencsényi János, a Fékcentrum játékosa.

  A negyeddöntőben az egyetlen talpon maradt magyar csapat, a Szilasi és Barátai a Fáraó Bútort búcsúztató Energy Friends együttesével találkozott. A meccset a románok kezdték jobban,  Isac Paul révén már az 5. percben megszerezték a vezetést. Ezt követően még voltak lehetőségei az Energynek, de a 17. percben Nádasi Kornél révén, egy kapushibát követően egyenlített a Szilasi. A második játékrészben már egyik csapat sem mert kockáztatni, így jöhetett a büntetőpárbaj. Ezt a románok bírták jobban idegekkel, így nem jutott be a magyar csapat a négy közé.

  "Nagyon nehéz bármit mondani. A meccs elején bealudtunk, kaptunk is egy gólt, illetve volt két kapufájuk. Ezt követően azonban felpörögtünk és sikerült egyenlítenünk. Sajnos hatan maradtunk erre a meccsre. Kihoztuk belőle a maximumot. A büntetőpárbaj már lutri, sajnos most mi jöttünk ki belőle rosszul."
  - mondta Szilasi Milán, a magyar klub csapatkapitánya.

  Nyolcaddöntő


  Fáraó Bútor-Energy Friends (román) 0-1
  Szilasi és Barátai-KS Browarek Warsaw (lengyel) 4-2
  Fékcentrum-FC Boromir (román) 0-3


  Negyeddöntő
  Szilasi és Barátai-Energy Friends 1-1, büntetők után 3-4

Keresés

Ugrás az oldal tetejére