Bemutatkozás

Az Országos Mini-Futball Szövetség (OMFSZ) Magyarországon működő, kispályás labdarúgással foglalkozó szervezet. A kispályás labdarúgás napjaink legnépszerűbb amatőr magyarországi tömegsportja.

Évekkel ezelőtt elvált egymástól az UEFA és FIFA által preferált futsal a Magyarországon közismert 5+1-es játékrendszerű kispályás labdarúgástól. 2007-ben egy Németországban összeállt társaság alapította meg a kispályás labdarúgás először európai, majd 2013-ban világ szövetségi rendszerét. Innentől kezdve ez a kifejezetten amatőröknek deklarált sport világ (World Minifootball Federation), illetve európai szövetséget kapott (European Minifootball Federation). A Világszövetség megalakulásán dr. Molnár Andrea sportjogász már jelen volt. Ekkor elhatározta, hogy a minifoci hazai szövetségi rendszerét létre kell hozni. A jogi munka megkezdődött. A szövetség tényleges magyarországi elindulása 2015-ben kezdődött, amikor az Alba Liga székesfehérvári kispályás labdarúgó bajnokság érdeklődésére az Európai Minifutball Szövetség (EMF) visszajelzett, hogy támogatja a magyarországi kispályás labdarúgás szövetségi megalakulását, valamint szívesen látja Magyarországot tagjai között. Tibor Dávid és dr. Molnár Andrea vezetésével, valamint az európai szövetség komoly segítségének köszönhetően a hatékony munka megkezdődött.

Az 1990-ben alakult országos hatáskörrel rendelkező szövetség 2015-ben sikeresen újjá alakult, melynek köszönhetően hazai szinten is elkezdődhetett a munka, a szövetség infrastrukturális és személyi feltételeinek a kezdeti célok eléréséhez szükséges megteremtése. A jogi folyamatok 2015 júliusában újabb lendületet vettek, egy közgyűlés során elindultak, ahol megválasztották a szövetség új vezető testületét, elnökségét, felügyelő bizottságát.

A szövetség központi irodája Székesfehérváron lett kialakítva, elnöke Tibor Dávid. A szervezet hosszú távú stratégiája a magyarországi kispályás (5+1) labdarúgás jelenlegi rendszer európai elvárásoknak megfelelő átalakítása, az országos bajnokságok, válogató tornák megszervezése. A stratégia központi lényege a sportági szabályok országos szinten történő egységesítése, a sportág magas színvonalon történő fejlesztése, valamint a nemzetközi kupákon, bajnokságokon résztvevő válogatott kiváló szereplése.

Keresés

Ugrás az oldal tetejére