• 2022. Szeptember 16.

  EMF EURO CUP

  EMF EURO CUP
  Nehéz nap, de mindhárom magyar csapat továbbjutott

  Pénteken folytatódtak a csoportküzdelmek az EMF (Europen Minifootball Federetion) második számú klubversenyén, az Euro Cup-on Hajdúszoboszlón. A csoportkör harmadik fordulójában a Fáraó Bútor 2-2-es döntetlent játszott a korábban hibátlan román HNH Klausenburg Cluj ellen, a debreceni Fékcentrum az ugyancsak román Nova Vita ellen kapott ki 3-1-re, míg a Szilasi és Barátai két siker után döntetlent játszott a cseh Ostravsky Zabreh ellen. A negyedik körben a Fáraó Bútor újabb nagy pofonba szaladt bele (11-1), a Fékcentrum kétgólos előnyről kapott ki 3-2-re a lengyel KS Browarek együttesétől, míg a Szilasi és Barátai 3-0-ra kapott ki a román FC Boromir együttesétől.

  A Fáraó Bútor egy győzelemmel és egy vereséggel indult neki a csoportkör pénteki küzdelmeinek. A B csoport harmadik körében az addig hibátlan román HNH Klausenburg Cluj volt az ellenfél, így előzetesen nem lehetett könnyű összecsapásra számítani. A meccs elején be is kezdett a román csapat, amely gyorsan kétgólos előnybe került, azonban a Fáraó nem adta fel. A 28. percben Kovács Erik szépített, majd a 34. percben Marics Tibor egyenlíteni is tudott büntetőből. A hátralévő időben már nem esett újabb gól, így fontos pontot szerzett a magyar csapat.

  "A meccs elején három százszázalékos ziccerünk kimaradt, nem igazán hittek a fiúk magukban. A félidőben felráztam őket, és szerencsére elhitték magukról, hogy van keresnivalójuk. Ezt követően sikerült kettő gólt rúgni, és a végén még a győzelem is benne volt."
  - mondta Kormány Zoltán, a Fáraó tulajdonosa.

  A debreceni Fékcentrum egy győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a tornát, így jó helyzetből várhatta a pénteki folytatást. A C csoport harmadik körében a román Nova Vita ellen Polgar Gábor révén már a 6. percben megszerezte a vezetést a magyar együttes. Ezt követően viszont nem úgy alakult a meccs, ahogy a Fékcentrum szerette volna, a románok még az első félidőben lőtt három góllal 3-1-re fordítottak. A második játékrészben mindent megtett a debreceni együttes a pontszerzésért, de emberelőnyben sem sikerült gól szereznie, így a Fékcentrum elszenvedte az első vereségét.

  "Az első félidőben kialakult már a végeredmény, talán ebben a játékrészben kicsit álmosabban játszottunk, mint kellett volna. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, ezt követően nagyon nagy erőket mozgósítottunk. Próbáltuk a hat az ötös játékukat minél jobban megnehezíteni. Ez többé kevésbé sikerült is, de sajnos gólt nem tudtunk szerezni."
  - árulta el Trencsényi János, a Fékcentrum játékosa.

  A harmadik magyar csapat, az első két mérkőzését megnyerő Szilasi és Barátai a cseh Ostravsky Zabreh elleni összecsapást is jól kezdte. Nagy Tamás góljával már a hetedik percben megszerezte a vezetést a magyar csapat. Sokáig azonban nem örülhetett, két perccel később egyenlített a cseh ellenfél. A hátralévő időben hiába voltak mindkét oldalon jó lehetőségek, magyar kapufák, újabb gól már nem esett, így maradt az 1-1-s döntetlen.

  "Abszolút nyerhető meccs volt, kár érte, de megyünk tovább. Azon leszünk, hogy este nyerjünk és megnyerjük a csoportot. Nem foglalkozom az ellenfelekkel, csak magunkra figyelünk. Szeretek focizni, jöhet bárki. Ha mindenki a csapat rendelkezésére fog állni, akkor akár a végéig menetelhetünk. Szeretnék ott lenni a legjobb négy között, azért jöttünk."
  - mondta a mérkőzés után Nagy Tamás, a Szilasi játékosa.

  A csoportkör utolsó fordulójában a Fáraó Bútor a bravúros délelőtti döntetlent követően nagy pofont kapott, a csütörtöki 11-4-s vereség után ezúttal 11-1-re kapott ki a szlovák TO Day Presovtól. A meccsen semmi nem sikerült a magyar csapatnak, a rivális szinte akkor lőtt gólt, amikor csak akart. Bár így is továbbjutott a negyedik helyen a csoportjából négy ponttal a Fáraó a legjobb 16 közé, a meccs után érhető módon senki nem volt boldog.

  A Fékcentrum jó helyzetből várhatta a lengyel KS Browarek elleni összecsapást, ráadásul Nagy Norbert és Bogár Márk góljával a 16. percben már 2-0-ra vezetett. Azonban ekkora hátrányban sem adta fel a varsói együttes, amely az első félidőben szépített, majd a második játékrész hajrájában két gólt lőve megfordította a találkozót és 3-2-re nyert. A vereség ellenére a Fáraóhoz hasonlóan négy ponttal továbbjutott a Fékcentrum is a nyolcaddöntőbe.

  "Rutintalanok vagyunk, nem tudok mást mondani. Olyan gólokat kaptunk, amiket ilyen szinten már nem szabadna. Több ilyen mérkőzésre lenne szükségünk év közben ahhoz, hogy ezeket meg tudjuk nyerni. Nagyon bízom benne, ha tanulunk a hibáinkból, akkor sikerrel vehetjük a nyolcaddöntőt. Van mit átbeszélnünk, de ezeket a hibákat ki lehet javítani."
  - mondta a meccs után Tiba Róbert, a Fékcentrum csapatvezetője.

  Utolsó magyar csapatként a negyedik kör előtt veretlen Szilasi és Barátai lépett pályára az százszázalékos FC Boromir ellen, így nagy rangadót láthatott a hajdúszoboszlói közönség. A meccset a románok kezdték jobban, az első félidő 13. percében meg is szerezték a vezetést. A folytatásban ment előre becsülettel a magyar csapat, de a kontrákat jól használta ki a Boromir, amely két újabb gólt szerzett és 3-0-ra nyert. A Szilasi a vereség ellenére hét pontot gyűjtve ott lesz a nyolcaddöntőben.

  "Szerintem az egész torna legerősebb csapata ez a román együttes. Helyzetek alapán ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Azt terveztük, hogy megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat, sajnos most ez nem sikerült. Két kapufáig megint eljutottunk, de összességében igazságos eredmény született."
  - összegzett Szilasi Milán, a Szilasi és barátai csapatkapitánya.

  EMF Euro Cup, csoportkör, péntek, magyar eredmények:

  B csoport
  HNH Cluj (román) - Fáraó Bútor 2-2
  TO Day Presov (szlovák) - Fáraó Bútor 11-1


  C csoport
  Nova Vita (román) - Fékcentrum 3-1
  KS Browarek Warsaw (lengyel) - Fékcentrum 3-2


  D csoport
  Ostravsky (cseh) - Szilasi és Barátai 1-1
  FC Boromir - Szilasi és Barátai 3-0

  A folytatásban

Keresés

Ugrás az oldal tetejére