• 2022. Szeptember 03.

  EMF CHAMPIONS LEAGUE

  EMF CHAMPIONS LEAGUE
  Dráma, továbbjutás, dráma, búcsú

  A Todor PET BAU TEAM óriási drámában verte 2-1-re a nyolcaddöntőben az izraeli Red Meat együttesét kora délután a montenegrói Herceg Noviban, így készülhetett az esti negyeddöntőre. A legjobb nyolc között a montenegrói SB Sabornog ellen játszott a magyar csapat, ahol még az előző körnél is nagyobb dráma végén, büntetőrúgások után kapott ki az 1-1-s játékidőt követően.


  A budapesti Todor a harmadik helyen jutott tovább a csoportjából négy ponttal a harmadik helyen, így a csoportelsőként végző izraeli Red Meat várt rá a 13 órakor kezdődő nyolcaddöntőben.


  A hatalmas hőség ellenére nagyon jó iramban kezdődött az összecsapás, mindkét oldalon adódtak jó lehetőségek. Az első félidő közepén megszerezte a vezetést a Todor Bita László okos góljával, de nem sokkal később egyenlíteni tudott az izraeli csapat. A szünetre 1-1-s döntetlennel mentek a csapatok.


  A második játékrészben már nagyon feszült volt a hangulat, amelynek eredményeképpen Sós Márkó a kiállítás sorsára jutott második sárga lappal. A magyar válogatott játékos egy kontrát próbált megakadályozni, de végül nem ő, hanem a kapus, Sikur Lajos volt szabálytalan, így érthetetlen volt a második figyelmeztetés. Emiatt percekig állt a játék, a két játékvezető sem értett egyet. Bár úgy tűnt, a magyar focista visszatérhet a pályára, végül érvényben maradt a kiállítás.


  Így viszont az utolsó három percet emberhátrányban játszotta a Todor, amely a vészkapus és a kiállítás után után hat a négy ellen hősiesen védekezett, majd az utolsó utáni pillanatokban jött a dráma: Csoszánszki Dávidhoz pattant egy lepattanó lövés, majd a saját térfeléről a kapuba lőtt, ezzel pedig továbbjutott a fővárosi klub.

  "Nagyon nehéz meccs volt, most lett vége, még nem is kapok nagyon levegőt. Brusztolós találkozó volt, de csapatként működtünk, így összejött a győzelem. Hittünk abban, hogy nincs más opció, mint a siker. A gólom előtt csak annyi járt a fejemben, hogy kaput találjak. Sikerült már az Európa-bajnokságon is hasonló gólt szereznem. Most az első félidőben nem jött össze az emelés, a végén szerencsére igen, ezzel pedig el is tudtam dönteni a találkozót."
  - összegzett a meccs után a győztes gólt szerző Csoszánszki Dávid.

  Az este 20 órakor kezdődő negyeddöntőben a montenegrói SB Sabornog ellen harcolhatta ki a magyar csapat a négy közé jutást. A magyar csapat kiválóan játszott az első félidőben, ráadásul előnybe is került: Bihari Dávid újabb fantasztikust gólt lőtt szabadrúgásból.


  A második játékrészben sem voltak a montenegrói csapatnak helyzetei, a Todor kiválóan tartotta az előnyét. Egészen az utolsó másodpercekig, amikor a Sabornog a semmiből egyenlíteni tudott. Pár másodperccel az egyenlítés után véget is ért a rendes játékidő, azonnal jöhettek a büntetők. Több körön keresztül egyik csapat sem hibázott, majs Sikur Lajos hiába védte a büntetőt az utolsó körben, a labda felpörgött a levegőbe, majd egészen hihetetlen módon a kapuban kötött ki. Ezt követően Barabás Miklós lövését védte a kapus, így a montenegrói csapat jutott be az elődöntőbe.

  EMF Bajnokok Ligája


  Nyolcaddöntő

  Todor PET BAU TEAM-Red Meat (izraeli) 2-1 (1-1)

  A magyar csapat gólszerzői: Bita László, Csoszánszki Dávid


  Negyeddöntő

  Todor PET BAU TEAM-SB Sabornog (montenegrói) 1-1 (1-0) - bünterőrúgásokkal továbbjutott a Sabornog

  A magyar csapat gólszerzője: Bihari Dávid

Keresés

Ugrás az oldal tetejére