• 2023. Szeptember 13.

  EMF Euro Cup: kétgólos hátrányból állt fel az Airnergy

  EMF Euro Cup: kétgólos hátrányból állt fel az Airnergy
  Előbb egy bolgár, majd egy szlovák ellenfél vár csütörtökön Gabura Gyula tanítványaira. 

  Az Európai Minifutball Szövetség (EMF) a bulgáriai Naposparton rendezi az EURO CUP-ot szeptember 13-17. között. A nyitónapon a mezőny egyetlen magyar csapata, az Airnergy 2-2-es döntetlent játszott a román Atletic Alba Iulia ellen. 

  Kedd reggel indult útnak a Tippmix Minifutball Magyar Kupa-győztes Airnergy FC a bulgáriai Naposparton megrendezésre kerülő EMF EURO CUP-nak. A csapat mintegy 11 órás út végén először Plovdivban szállt meg, majd az ott eltöltött éjszaka és reggeli után szerdán a korai órákban indult tovább az Imperial Palace Hotelbe, a torna hivatalos szállására.

  A körülmények ideálisak, a pálya és a pályát körülvevő körítés pedig több mint kielégítő, minden adott volt tehát egy remek kezdésre. Talán az a tény, hogy a román kupagyőztes ellen kellett kezdeni,  okozott némi fejtörést Gabura Gyula csapatának.

  A mérkőzés remekül indult, két-három remek helyzetet is kidolgozott a budapesti csapat, ám azok rendre kimaradtak. Nem úgy a másik oldalon: előbb egy kiszorított szögből leadott lövés talált utat  Iváncsik kapujába, majd egy megpattanó lövéssel alakult ki a félidei 0-2 a román csapat javára.

  A második félidőben mindet egy lapra feltéve próbálkozott az Airnergy, melynek meg is lett az eredménye: előbb Dévényi Dániel szépített egy kapu előtti kavarodást követően – még a kapu is felborult -, végül a meccs legvégén Sztojka Márk szép találattal egyenlített. 

  Döntetlennel indult tehát az Airnergy első nemzetközi tornája, csütörtökön előbb egy bolgár, majd egy szlovák ellenfél vár Gabura Gyula tanítványaira. 

  Az Airnergy csoportmérkőzései: (magyar idő szerint)
  Eredmény:

  09.13.: Airnergy-Atletic Alba Iulia (román) 2-2 (0-2)
  További mérkőzések:
  09.14. 9.00: Airnergy-FC Mechkite (bogár)
  09.14. 15.00: Airnergy-Bianconeri (szlovák)

  A csoportállások a linkre kattintva érhetőek el.

Keresés

Ugrás az oldal tetejére