• 2023. Szeptember 14.

  EMF Euro Cup: Csoportelsőként jutott tovább az Airnergy FC Bulgáriában!

  EMF Euro Cup: Csoportelsőként jutott tovább az Airnergy FC Bulgáriában!
  Gabura Gyula csapat két győzelmet aratott csütörtökön. 

  Az Európai Minifutball Szövetség (EMF) a bulgáriai Naposparton rendezi az EURO CUP-ot szeptember 13-17. között. A mezőny egyetlen magyar csapata, az Airnergy a nyitónapon elért 2-2-es döntetlen után csütörtökön előbb 2-1-re verte a bolgár FC Mechkite együttesét, majd 1-0-ra legyőzte a szlovák  Bianconerit, így végül csoportesőként jutott tovább. 

  Két nehéz meccs várt a csütörtöki napon Gabura Gyula tanítványaira, hiszen a bolgár- és a szlovák minifoci is az élmezőnybe tartozik Európában.

   A csapat ennek megfelelően készült a délelőtti egyik hazai csapat elleni mérkőzésre. Az első félidőben nem született gól, bár az látszott, hogy a magyar csapat összeszedettebben játszik, mint a nyitónap tette. A második félidő elején góllá érett a mezőnyfölény, Iváncsik védése után egyből indította Kövesdit, aki három védővel a nyakán még lőni tudott, és bár a próbálkozását ugyan védte a kapus, de a kipattanóra remekül érkezett Szabó, így megszerezte a vezetést a budapesti klub. 

  Az FC Mechkite ugyan egyenlíteni tudott, ám a meccs végén a remekül játszó Dévényi rázta le magáról összes védőjét, majd a kiszolgálását követően Sztojka állította be a 2-1-es végeredményt. 

  Délután a szlovák Bianconeri ellen lépett pályára a Tippmix Magyar Kupa-győztes. A mérkőzés képe hasonló volt az előzőekhez, érdekesség, hogy mindhárom ellenfél sokat foglalkozott a játékvezetővel, a szlovák csapat is tördelte a játékot. 

  Az Airnergy azonban inkább a játékkal foglalkozott, ennek köszönhetően a második félidő közepén, egészen pontosan a 29. percben Kövesdi egy 20 méteres szabadrúgásból megszerezte a vezetést, mely végül a győztes találat is volt. 

  Az Airnergy FC így 7 ponttal csoportelsőként várja ellenfelét a G csoportból. A mérkőzés pénteken hazai idő szerint 9.00-kor kerül megrendezésre. 

  Az Airnergy csoportmérkőzései: 
  Eredmények:

  09.13.: Airnergy-Atletic Alba Iulia (román) 2-2 (0-2)
  09.14.: Airnergy-FC Mechkite (bogár) 2-1 (0-0)
  09.14.: Airnergy-Bianconeri (szlovák) 1-0 (0-0)

  A csoport végeredménye a linkre kattintva érhető el.


Keresés

Ugrás az oldal tetejére