• 2023. Szeptember 12.

  EMF Euro Cup: Az Airnergy meglepetést okozna Bulgáriában is

  EMF Euro Cup: Az Airnergy meglepetést okozna Bulgáriában is
  A Tippmix Magyar Kupa-győztes kedden indult el a második számú európai kupasorozatra.

  Nem maradunk európai minifutball nélkül ezen a héten sem. A Bajnokok Ligája után szerdán a Tippmix Magyar Kupa-győztes Airnergy Hungary Football Club kezdi meg szereplését Bulgáriában az Euro Cup-on. A magyar csapat román-, szlovák-, és bolgár ellenféllel találkozik a csoportkörben a szeptember 13-17. között megrendezésre kerülő tornán.

  A 2008-ban alapított klub elsősorban az utánpótlás-képzéssel foglalkozik. Gabura Gyula csapata tavaly a Budapest Döntő megnyerésével tette le a névjegyét a minifutballban, idén pedig elhódította a történelmi Tippmix Magyar Kupa-trófeát. Legismertebb játékosaik a DVTK-ban és Mezőkövesden is megforduló George Menougong és a 101-szeres futsalválogatott Nagy Gábor 'Futre'.

  A kispályás focilegenda kíváncsian várja, mire lesz képes a csapat Bulgáriában.

  A klub célja, hogy dinamikus és kihívásra alkalmas tanulási körülményeket teremtsenek, annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú labdarúgó játékosokat képezzenek, akik élvonalbeli csapatokban játszanak majd. Szervezettségében, szakmai munkájában, arculatában, gazdálkodásában egyaránt, egy előre mutató, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő klubot szeretnének felépíteni.

  Korábban kisorsolták a bulgáriai Naposparton megrendezésre kerülő Euro Cup csoportjait is. A Tippmix MK-győztes Airnergy a B-csoportban bolgár, román és szlovák ellenfelet kapott.

  "28 csapattal szervezi meg idén a második számú európai klubversenyét az EMF a bulgáriai Naposparton. Hazánkat a Tippmix Magyar kupa-győztes Airnergy képviseli, akik rögvest a román kupagyőztes ellen debütál a nemzetközi porondon. Az erőviszonyok megtippelhetetlenek, de egy jó kezdés a román csapat ellen megfelelő alap lehet a folytatásra"

  - árulta el az Országos Minifutball Szövetség alelnöke, Pinkóczi Tibor. 

  Ami a pontos programot illeti, szerdán a román Atletic Alba Iulia ellen kezd az Airnergy 16 órakor, majd csütörtökön két meccs is vár a fővárosi csapatra: előbb a bolgár FC Mechkite, majd a szlovák Bianconeri ellen lép pályára Gabura Gyula együttese.

  Az Európai Minifutball Szövetség (EMF) 2023-ban a bulgáriai Sunny Beach-en szervezi meg az EURO CUP-ot, méghozzá szeptember 13-17. között. A magyar csapat kedden kelt útra.

  Az Airnergy csoportmérkőzései: (magyar idő szerint)
  09.13. 16.00: Airnergy-Atletic Alba Iulia (román)
  09.14. 9.00: Airnergy-FC Mechkite (bogár)
  09.14. 15.00: Airnergy-Bianconeri (szlovák)

Keresés

Ugrás az oldal tetejére