• 2022. Szeptember 01.

  EMF CHAMPIONS LEAGUE

  EMF CHAMPIONS LEAGUE
  Két meccs, egy pont a nyitófordulóban!

  A hosszú utazást követően csütörtökön a magyar csapatok számára is elkezdődött az EMF Bajnokok Ligája a montenegrói Herceg Noviban. A D jelű négyesben az SZPCDSE a görög Flamingos FC-vel 2-2-s döntetlent játszott, míg az E csoportban a Todor PET BAU TEAM Kft. 2-0-s vereséget szenvedett a bolgár Terra Trak ellen. 


  Az SZPCDSE már három napja élvezi a montenegrói vendégszeretetet, míg a Todor Pet Bau szerdán érkezett meg a Bajnokok Ligája helyszínére egy igazán kimerítő, több mint tíz órás utazás után. A budapesti csapat kedden éjszaka indult el Montenegróba, majd több pihenőt követően foglalta el a pályától körülbelül 15 percnyi autóútra lévő szállását. Az út igen kalandosra sikerült, de a jókedvre nem lehetett így sem panasz.


  Az első magyar fellépésre csütörtök reggel 8 óráig kellett várni, amikor az SZPCDSE ellenfele a görög Flamingos volt a D csoportban. A mérkőzés jól kezdődött a magyar együttes számára, hamar sikerült vezetést szerezni Nagy Tibor találatával. Azonban a görög csapatot nem zavarta meg a kapott gól, és két kihagyást kihasználva fordítanu tudott. Még az első félidőben összejött az egyenlítés, Zámbó Tibor gyönyörűen fordult le az ellenfeléről, majd lőtte ki jobb sarkot. A csapatok 2-2-s döntetlennel mehettek a szünetre. A fordulást követően a ceglédberceli együttes megnyerhette volna a meccset, azonban a helyzetek kimaradtak, így egy pontot sikerült kezdésnek begyűjteni.

  "Az első félidőben kicsit összezavarodva játszottunk még, de a második játékrészre összeszedtük magunkat. Könnyebb mérkőzésre számítottunk előzetesen, de nagyon nem volt az. Megharcoltunk az egy pontért, de jobb lett volna győzelemmel kezdeni. A túlzott akarás miatt többet hibáztunk, elcsúsztunk védekezésben. Átbeszéljük a meccset, mert holnap győznünk kell."
  - mondta Zámbó Tibor, aki hozzátette, már három napja itt vannak a helyszínen, edzeni is tudtak.

  A másik magyar BL-csapat, a magyar válogatott játékosokkal teletűzdelt Todor csütörtök délután játszotta le az első csoportmeccsét. A budapesti együttes a meccs elején visszaállt, átadta a területet a bolgár csapatnak. Ennek megfelelően az ellenfél előtt adódott több lehetőség, ezek közül egyet kis is használt a Terra Trak az első félidőben. A második játékrészben tovább növelte az előnyét a rivális, amelyet követően a Todor átállt a hat az öt elleni játékra. Innentől bőven adódott is lehetőség, akár még a fordításra is, a bolgár csapat csak a védekezésre koncentrált, de ha nem a kapus, akkor a kapufa mentette meg az ellenfelet, így a végére maradt a 2-0-s vereség.

  "Megpróbáltunk alkalmazkodni az ellenfélhez a meccs elején, ami úgy néz ki, hogy hiba volt. Próbáltunk visszaállni és letámadni, de nem igazán működött, ennek meg is lett az eredménye, az első félidő elúszott. Nem szeretnék kifogásokat keresni, ez ilyen meccs volt, a szerencse se állt mellénk. Mindent megteszünk, hogy a következő két mérkőzésen győzzünk. Átbeszéljük, hogy mi volt a hiba, a folytatásban pedig megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani."
  - árulta el Bohony Bálint, a Todor kapusa.

  EMF, Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló


  D csoport

  SZPCDSE-Flamingos FC (görög) 2-2 (2-2)

  A magyar csapat gólszerzői: Nagy Tibor, Zámbó Tibor


  E csoport

  Todor PET BAU TEAM Kft.- Terra Trak (bolgár) 0-2 (0-1)

  A folytatásban:

  09.01. 23.00. Todor Pet Bau Team KFT - ATS (Albánia)

  09.02. 8.00. SZPCDSE - EXC Mobile Ochota (Lengyelország)

Keresés

Ugrás az oldal tetejére